Wat zijn zonnepanelen?

Geschiedenis

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen gebruiken de zonnestralen om elektriciteit op te wekken die ons leven kan aandrijven. Lees meer over de geschiedenis van zonneceltechnologie, hoe zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit en hoe een zonne-energiesysteem een ​​huis of bedrijf aandrijft.

Een korte geschiedenis van zonne-energie-technologie

De energie van de zon is cruciaal voor al het leven op aarde en mensen hebben altijd manieren gevonden om zonne-energie te gebruiken. Fotovoltaïsche (PV) technologie zoals we die nu kennen, bestaat al sinds Bell Labs in 1953 de eerste siliciumcel creëerde. Tegen het einde van het decennium was de efficiëntie van zonnecellen verbeterd van 4% tot 14%

De zonne-energie-industrie breidde zich de volgende decennia uit. Zonnetechnologie verbeterd dankzij investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Federale en deelstaatregeringen hebben regelgevingskaders opgesteld voor zonne-interconnecties. Dit beleid omvatte beleid zoals belastingkredieten, kortingen en normen voor hernieuwbare energie.

In 1999 had het cumulatieve geïnstalleerde zonnevermogen 1.000 megawatt (MW) bereikt. In 2000, toen astronauten zonnepanelen op het internationale ruimtestation installeerden, vond Sandia Laboratories de moderne omvormer uit die de veiligheid van het systeem tijdens stroomuitval verbeterde. In de bijna twee decennia sindsdien zijn de kosten van zonnepanelen dramatisch gedaald als gevolg van innovaties in het ontwerp van zonnepanelen en verbeteringen in stellingsystemen die installaties eenvoudiger en sneller hebben gemaakt.

Naarmate de prijzen van zonnepanelen dalen, is de hoeveelheid wereldwijd geïnstalleerde zonne-energie dramatisch gestegen, van iets meer dan één MW in 2000 tot meer dan vier gigawatt (GW) in 2017

De toekomst van innovatie in zonnetechnologie zal zich waarschijnlijk richten op nieuwe materialen buiten of naast silicium. Zo kunnen recente doorbraken met perovskieten bijvoorbeeld leiden tot panelen met een hoger rendement en de mogelijkheid om verschillende oppervlakken even gemakkelijk met zonne-energie te bedekken als schilderen of spuiten.

Gezien het feit dat de hoeveelheid zonlicht die de aarde elk uur bereikt voldoende is om het elektriciteitsverbruik van de hele wereld een jaar lang van stroom te voorzien, weten we dat het potentieel voor zonne-energie onbeperkt is.

Geschiedenis Dunne

Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel is een verzameling zonnepanelen die zonlicht absorberen en dat licht omzetten in elektriciteit. Bij de meeste installaties zijn meerdere zonnepanelen aangesloten om een ​​zonnepaneel te creëren. De componenten van een zonnepaneel zijn de zonnecellen, glazen behuizing, achterplaat, metalen frame en bekabeling om elektriciteit door te geven.

Zonnecellen zijn gemaakt van silicium en zijn gebouwd met een positieve laag en een negatieve laag om een ​​elektrisch veld te creëren, vergelijkbaar met een batterij. Hier zijn een paar leuke feiten over silicium:

Silicium (Si op het periodiek systeem) is een metalloïd chemisch element, wat betekent dat het eigenschappen heeft van zowel metalen als niet-metalen.
Silicium is een halfgeleider, met geleidbaarheid tussen die van een isolator en de meeste metalen, wat het voor de meeste elektronische schakelingen nuttig maakt
Meer dan een kwart van de aardkorst bestaat uit silicium (massa).
Silicium is het op één na meest voorkomende element na zuurstof.

No Comments

Post A Comment