Verschillende soorten dakisolatie

Verschillende soorten dakisolatie

Wat zijn de verschillende soorten isolatie die beschikbaar zijn?

Bij het isoleren van uw huis heeft u veel verschillende opties waaruit u kunt kiezen met elk verschillende voordelen. Elk type isolatie heeft zijn voor- en nadelen en zal verschillende milieuvoordelen hebben die moeten worden overwogen.

Lees meer over verschillende soorten dakisolatie

Dekenisolatie

De meest voorkomende vorm van isolatie die in de woning wordt gebruikt is dekenisolatie die meestal wordt geleverd op rollen met een foliedrager. Het materiaal dat normaal gesproken wordt gebruikt is glaswol, dat is gemaakt van gerecyclede flessen, wat het materiaal een goede milieukwalificatie geeft. Glaswol isolatie is een van de eenvoudigste materialen om te installeren en is het meest kosteneffectief.

Steenwol isolatie

Steenwolisolatie is een vaster materiaal dan glaswol en is dus geschikt voor situaties waarin het materiaal gecomprimeerd kan worden. Minerale wol kan op rollen worden verkregen en is verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes. Steenwol is een zeer effectieve brandveiligheidsmaatregel omdat het bestand is tegen hitte en vuur.

Plaatzolderisolatie

Plaatzolderisolatie wordt geleverd in platen en wordt meestal gebruikt om de schuine zijde van het dak in een zolder te isoleren. Dit type isolatie kan duurder zijn en is energie-intensief om te produceren, maar heeft een hoge isolatiewaarde.

Losse isolatie

Een van de meest voorkomende vormen van isolatie is het losjes vullen en inblazen van spouwmuurisolatie. Losse vulling neemt de vorm aan van kleine deeltjes die een materiaal vormen dat zich aan elke ruimte kan aanpassen zonder dat het de structuren verstoort. Het meest gebruikte materiaal voor dit type isolatie is cellulose, glasvezel en minerale steenwol, die allemaal uit gerecycled materiaal worden vervaardigd. Losse vullingen worden meestal geïnstalleerd in spouwen en zolders en worden via een pijp geïnstalleerd.

Gespoten schuimisolatie

Gespoten schuim is ook een veel voorkomende isolatie en werkt op een vergelijkbare manier met vloeibaar schuim dat wordt gegoten of op zijn plaats wordt geïnjecteerd in muurholtes, waardoor het zeer veelzijdig inzetbaar is. Gespoten in schuim wordt geïnstalleerd met behulp van een schuimmiddel en zal uitzetten en vast worden naarmate het mengsel uithardt. Er zijn langzaam uithardende schuimen beschikbaar die om eventuele obstakels in de spouw van de muur heen vloeien voordat ze uitharden.

Structurele geïsoleerde panelen

Structurele geïsoleerde panelen zijn geprefabriceerde panelen die kunnen worden gebruikt in wanden, daken en vloeren. Ze bieden een uitstekende isolatie in vergelijking met traditionele methoden. Ze bestaan meestal uit 4 tot 8 inch dikke panelen die worden gemaakt om te passen in een fabriek en vervolgens worden verscheept naar de locatie en kunnen worden gemaakt in verschillende maten. Een structureel geïsoleerd paneel zou idealiter worden gebruikt in een nieuwbouwwoning.

Schapenwol isolatie

Een nieuw soort isolatieproduct is schapenwol dat kan worden gebruikt voor diverse isolatiewerkzaamheden, zoals tussen dakbalken, onder vloeren en in massieve wanden. Schapenwol is een efficiënte isolator en biedt een alternatief voor meer synthetische soorten isolatie. Wolisolatie kan meer dan vijftig jaar meegaan en is bovendien behandeld tegen brand en bestand tegen insecten.

Stijve schuimisolatie

Stijf schuim is een type isolatie dat wordt gebruikt waar het gewicht moet worden ondersteund, zoals onder een vloer of in hokken. Naast stijfheid en duurzaamheid biedt hardschuim ook akoestische isolatie door het minimaliseren van het geluidsniveau dat door muren of verhoogde vloeren gaat, zoals in flats enz.

No Comments

Post A Comment