5 belangrijke dingen om te overwegen voordat u zonnepanelen installeert

Zonnepanelen

5 belangrijke dingen om te overwegen voordat u zonnepanelen installeert

Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen is altijd al een populair idee geweest op commercieel niveau, maar het goede nieuws is dat het ook op individueel niveau langzaamaan een haalbare optie wordt. U kunt een zonnepaneel op uw dak installeren en profiteren van zonne-energie, waardoor u minder afhankelijk bent van een elektrisch systeem of elektriciteitsnetten. Houd rekening met het volgende als u van plan bent zonnepanelen op uw dak te plaatsen.

1. Bepaal of zonnepanelen uw huis ten goede zouden komen

Voordat u zelfs maar begint met het kiezen en installeren van zonnepanelen, moet u bepalen of het inderdaad gunstig is voor uw huis om een ​​zonnepaneelinstallatie te hebben. Analyseer de vereisten en parameters voordat u iets installeert. Als niet aan de vereiste parameters wordt voldaan, zou dit het doel van het installeren van de zonnepanelen tenietdoen.

Overweeg uw dakconstructie, de richting en het soort schaduw dat het het hele jaar door krijgt. Als uw dak het grootste deel van het jaar veel direct zonlicht krijgt, is het een goed idee om zonnepanelen te plaatsen. Als je enorme bomen rondom je dak hebt, zal er veel schaduw zijn, waardoor de panelen geen zonne-energie kunnen gebruiken, zelfs als er de hele dag goed zonlicht is. Zorg ervoor dat panelen zo worden geplaatst dat ze geen vuil ophopen dat de panelen zou belemmeren in het ontvangen van goed zonlicht.

 

2. Bepaal het verbruikspercentage

Een snelle studie van uw energierekening helpt u te bepalen hoeveel elektriciteit u verbruikt. Bij een lager verbruik zou een klein zonnestelsel voldoende zijn en omgekeerd. Houd uw elektriciteitsverbruik zorgvuldig in de gaten en stel dienovereenkomstig het plan voor het gebruik van zonnepanelen in.

Een gemiddelde zonnecel levert ongeveer 0,5 volt en een heel zonnepaneel bestaat over het algemeen uit 36 ​​- 72 zonnecellen. Schat het aantal panelen in dat u nodig heeft om aan uw totale elektriciteitsverbruik per dag, maand of jaar te voldoen.

Soorten zonnepanelen

3. Soorten zonnepanelen

Er zijn twee dominante zonnetechnologieën op de markt

a) Fotovoltaïsch – Gebruikt arrays van cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit

b) Thermisch – Gebruikt zonlicht om lucht of water te verwarmen voor gebruik

Afhankelijk van of u elektriciteit moet opwekken of water of lucht moet verwarmen, kunt u een van de zonnetechnologieën kiezen.

Vervolgens komt het kiezen van de zonnepanelen, die voornamelijk zijn onderverdeeld in twee typen-

• Monokristallijn met een zwartachtige tint

• Polykristallijn met een algehele blauwachtige tint, waarbij de tinten blauw van cel tot cel verschillen.

Bekijk elke optie zorgvuldig en meet de efficiëntie van zonnepanelen om te bepalen welk zonnepaneel voor u voordelig is.

 

4. Garantiegegevens

Over het algemeen gaan zonnepanelen onder normale omstandigheden tot 25 jaar mee. Zorg ervoor dat u bij een gerenommeerde leverancier koopt, want u kunt gegarandeerd zijn van langdurige prestaties zonder al te veel problemen onderweg.

Ga voor een zonne-opstelling die is beveiligd onder een garantieperiode. Vergeet niet om een ​​garantiecertificaat te vragen, zodat u verzekerd bent van een verzekering in geval van een storing of probleem met de zonnepanelen.

No Comments

Post A Comment